Waarom jij altijd stopt met sporten

Waarom jij altijd stopt met sporten

Elke training zie ik het weer opnieuw. Mensen die zichzelf verbeteren en verbazen. Zelf ervaar ik dit ook keer op keer. In de groepstrainingen die ik geef, komen vaak mensen voor het eerst binnen die zich geen enkele keer kunnen optrekken, een paar maanden later trekken ze zichzelf soms wel vaker dan 10 keer omhoog. Daarnaast heb ik het voorrecht om personal training te geven. Ik kan de ontwikkeling van mijn klanten nauwkeurig bijhouden. De blikken in de ogen van mensen als ze zichzelf verbazen met wat ze presteren is onbetaalbaar.

Hoe komt het dat sommige mensen blijven trainen en hun doelen behalen, en andere niet? Wat lichamelijke training jou laat ervaren is de ervaring van vooruitgang, welke vervolgens motiverend werkt. Veel mensen die beginnen met sporten, hebben deze ervaring niet. Dit kan verschillende redenen hebben:

  1. Er is geen doel.
  2. Het is niet duidelijk wat de training van dit moment bijdraagt aan het doel.
  3. De training of andere omstandigheden dragen niet bij aan het behalen van het doel.

In mijn eigen trainingen en de trainingen die ik geef, stel ik zoveel mogelijk doelen. Het doel bepaalt de inhoud van de training. Daarnaast motiveert het einddoel jou om de training te doorlopen. De wetenschap dat jij door middel van training je doel kunt bereiken, zorgt ervoor dat je keer op keer je sportschoenen aantrekt.

De eerste succeservaringen komen vaak pas opzetten na een paar maanden. Naast de fysieke reden hiervoor is er ook een goede mentale reden: jij moet eerst door de ervaring van het mislukken heen om uiteindelijk de successen te kunnen ervaren. Je zult niet altijd vooruitgang zien in je trainingen.

Veel mensen stoppen bij de eerste signalen van mislukking of stagnatie. Veel argumenten voor het opgeven zijn dan: ”ik heb geen tijd”, ”het is niets voor mij”, ”ik heb de aanleg niet”. Diegene die ondanks de minimale vooruitgang doorgaat zal na een periode van weinig vooruitgang zijn successen boeken.

De laatste reden voor het stoppen met trainen is omdat de training daadwerkelijk niet bijdraagt aan het behalen van het einddoel. Dit kan verschillende redenen hebben zoals een verkeerd trainingsschema, onjuiste begeleiding en/of onjuiste andere leefgewoonten.

Bedankt voor het lezen van mijn blog! Heb jij hulp nodig bij het bereiken van jouw doelen? Meld je dan bij mij aan via info@robbinvistraining.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published.

×

 

Hallo!

Klik hieronder en begin het gesprek!

×